Zowel Vodafone als T-Mobile bieden een maximale downloadsnelheid van 7,2 Mbps. KPN is sinds januari 2010 de enige provider die een maximale downloadsnelheid van 14,4 Mbps biedt. De uploadsnelheid ligt op maximaal 2,0 Mbps. Een volgende verhoging, van 14,4 naar 21,6 Mbps vergt meer dan een software-upgrade: de masten moeten daartoe worden aangepast met nieuwe apparatuur.


Mobile internet in europa (EU)

Mobile internet in europa (EU)

Per april 2016 wordt het maximum € 0,05 per MB. Vanaf 15 juni 2017 is het in rekening brengen van extra kosten vergeleken bij datagebruik in Nederland niet meer toegestaan.


Mobile internet buiten de EU

Mobiel internet buiten de EU is veel duurder dan binnen de EU. De kosten hiervan verschillen per provider en per land. De kosten van roaming buiten de EU kunnen oplopen tot wel 15 euro per MB. Buiten Europa is het meestal verstandig dataroaming uit te schakelen. Sommige mobiele providers verkopen bundels voor mobiel internet in het buitenland. Bij andere mobiele providers zit mobiel internet in het buitenland al in de normale bundel. In de meeste gevallen gelden die bundels alleen voor binnen de EU. Als je telefoonprovider geen bundel aanbiedt voor mobiel internet buiten de EU kun je het beste gebruik maken van een WiFi hotspot.

Mobile internet buiten de EU